Uitvaartkisten/lijkwade

Er komt een moment dat u een kist of wade voor uw dierbare moet uitzoeken. De keuzes en mogelijkheden zijn groot.

In het zoeken naar een individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren kan de keuze van de uitvaartkist een belangrijk aspect zijn. Een kist die past bij persoonlijke opvattingen van de overledene en de manier waarop hij/zij geleefd heeft.

Naast de bekende houten kisten, zijn er ook rieten en kartonnen kisten. Ook is er een ruime keuze in ecokisten en fairtrade kisten.

Heel persoonlijk wordt een kist, wanneer hij door familie en vrienden zelf in elkaar gezet wordt. Voorwaarde is dat de uitvaartkist aan bepaalde afmetingen voldoet (denk aan grootte van een graf of crematieoven). Een voorbeeld hiervan is de Doe Het Zelf Kist.

Een kist is tegenwoordig niet meer verplicht. U kunt ook kiezen voor een wade. Waden zijn grote doeken die als alternatief dienen voor het gebruik van de kist bij een begrafenis of crematie. De doeken worden losjes om de overledene heen gelegd of gewikkeld. Hierdoor blijven de contouren van het lichaam zichtbaar en ontstaat er de indruk van een cocon. Het lichaam rust op een ondergrond van hout of een baar van wilgentenen.

Als uitvaartbegeleidster onderhoud ik contacten met verschillende leveranciers van kisten, lijkwades en andere omhullingen. Ik kan u daarom een zeer breed assortiment aanbieden, vrijwel elke stijl is denkbaar. Graag ga ik met u in overleg bij het maken van een voor u geschikte keuze.

Hier kunt u alvast een impressie krijgen van een aantal omhullingen.
Cookie instellingen