Over Ons

   Wies Sanders

Na 25 jaar in de zorgsector te hebben gewerkt heb ik in 2009 de overstap naar de uitvaartbranche gemaakt. Voor die tijd werd ik een aantal keren achter elkaar geraakt door het verlies van dierbaren. Naast het ervaren wat dit verlies met me deed zag ik toen ook de verschillen in aanpak van de verschillende uitvaartbegeleiders. Bij de uitvaart van mijn zus ontmoette ik een uitvaartbegeleidster die alles op een bijzondere, persoonlijke manier begeleidde en regelde. Datzelfde maakte ik enige tijd later mee bij de uitvaart van mijn beste vriendin. Zij had haar uitvaart vooraf al helemaal geregeld en voorspelde dat ik het waarschijnlijk heel goed met haar uitvaartbegeleidster zou kunnen vinden en dat dit ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Daar bleek zij helemaal gelijk in te hebben.
Ik wist al een hele tijd dat ik mijn werkzame leven een andere richting wilde geven. Nadat ik de kans kreeg een aantal keren mee te lopen met uitvaarten, voelde ik vanuit mijn tenen… Dit is wat ik wil gaan doen. 

Na een gedegen opleiding in de praktijk ben ik in 2010 gestart met Wies Sanders uitvaartbegeleiding, Puur Persoonlijk. Dertien jaar lang had ik mijn eigen uitvaartonderneming en ondersteund door mijn partner Jaap en Angelien Wiggers en Ingrid Genger als freelancers heb ik een mooi bedrijf opgebouwd. 
Na het overlijden van Jaap, eind 2022, heb ik besloten samen met Angelien verder te gaan onder de naam:
PuurPersoonlijk Uitvaartbegeleiding.
Samen nemen wij de vrijheid onze eigen tijd in te delen en daardoor rust en ruimte te bieden voor persoonlijke aandacht. Dat is ook wat vij vaak horen van families: de tijd en betrokkenheid die wij bieden bij hun verlies, wordt zeer gewaardeerd. 
Ik ben trots wanneer wij samen met de familie een afscheid hebben georganiseerd dat recht doet aan het leven en het unieke van de overledene.
 
 


   ‚ÄčAngelien Wiggers 
 

Mijn naam is Angelien Wiggers en ik werk sinds 2016 nauw samen met en voor Wies . Wies en ik zijn een goede match. Allebei houden we ervan dit bijzondere vak op onze eigen persoonlijke manier uit te oefenen. 

 

Na jarenlang in de toeristische sector werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2014 het roer omgegooid en de overstap naar de uitvaartbranche gemaakt. De beste keuze ooit!
 

Het geeft mij enorm veel voldoening om samen met de nabestaanden een afscheid te verzorgen, waar men een ‘zo goed mogelijk’ gevoel aan overhoudt, hoe moeilijk dat misschien ook lijkt.  Voor iedereen heeft een goed afscheid weer een andere betekenis. De wensen van de naasten zijn daarin voor mij leidend. Niets moet en (bijna) alles mag.

Met twee benen op de grond, met toewijding, aandacht, ruimte en tijd begeleid ik families vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart.   Ingrid Genger 


Mijn naam is Ingrid Genger en ik werk als freelance uitvaartbegeleider voor PuurPersoonlijk Uitvaartbegeleiding.
Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gefascineerd door het vak van uitvaartbegeleider. Na 25 jaar secretariële ervaring in diverse functies en bij diverse werkgevers ben ik in 2018 gestart met de opleiding uitvaartbegeleider om te onderzoeken waarom dit beroep mij zo intrigeerde. Tijdens de opleiding kreeg ik de bevestiging dat dit beroep uitermate goed bij mij past. De creativiteit, flexibiliteit en zorgvuldigheid zijn de voornaamste aspecten van het vak die op mijn lijf geschreven zijn. Bij Wies heb ik de kans gekregen het vak in de praktijk te leren. En of je nu lang of kort in dit vak werkt, iedere situatie is weer anders en zijn er nieuwe dingen te leren. Dat maakt het vak zo boeiend.
U kunt er van op aan dat ik er alles aan doe om een uitvaart tot in de puntjes te regelen en u bij te staan in deze verdrietige periode in uw leven. Ik kan hierin te allen tijde terugvallen op mijn collega’s, waardoor er altijd een ruime mate aan creativiteit, kennis en kunde is.

Cookie instellingen